Classic: Google Rich Snippets voor webshops

Met Google’s Rich Snippets val je extra op in de zoekresultaten! Google biedt middels Rich Snippets ondermeer de mogelijkheid afbeeldingen, gebruikers beoordelingen (met sterren), auteurs info en bijvoorbeeld een categorie indeling (als breadcrumbs) weer te geven bij uw webshopvermelding. Zo’n opvallende vermelding in de zoekresultaten zorgt voor meer bezoekers en een hoger rendement uit zoekmachinemarketing inspanningen. Pak ook dat extra resultaat met deze nieuwe SEO mogelijkheid!

De commerciële mogelijkheden van Google Rich Snippets voor webshops

De vindbaarheid verbeteren, omzet en rendement uit zoekmachinemarketing verhogen willen we allemaal, maar welke mogelijkheden biedt Google daarvoor met Rich Snippets? Door informatie op uw website of webshop met ‘Microdata’ te kenmerken, herkent de zoekmachine deze informatie beter. Google gebruikt deze kenmerken om de presentatie van de zoekresultaten te verrijken. Zo’n verrijkte  melding of ‘Rich Snippet’ is precies waar we nu naar op zoek zijn. Het geeft en betere CTR (Click trough rate) en dus meer bezoekers op uw website. Zeker nu deze microdata nog beperkt wordt benut, is er een mooi concurrentie voordeel te behalen.

Google's Rich Snippet, een met Reviews en Pricing verrijkt zoekresultaat

Google’s Rich Snippet, een met Reviews en Pricing verrijkt zoekresultaat

De informatie die te kenmerken is is gegroepeerd en gestandaardiseerd door Schema.org in de vorm van Microdata. De belangrijkste commerciële Microdata groeperen zich rondom bedrijfsdata, personen en producteninformatie. Voor webshops zijn vooral de classificaties ProductOffer en Review van belang. Eveneens interessant is de, nog in experimentele fase zijnde, Breadcrumbs classificatie.

Het verschil tussen Microdata, Microformats en RDFa?

Naast Microdata, bestaan er ook Microformats en RDFa. Google, maar ook Microsoft (Bing) en Yahoo! hebben zich allen achter de Microdata formats van Schema.org geschaard. Voor de HTML5 opmaaktaal heeft het W3C tevens gekozen voor Microformats! Microdata is de gulden middenweg tussen simplistische Microformats en complexe RDFa standaarden. Deze twee formats worden nog wel gehanteerd, maar naar de toekomst toe, wordt Schema.org meer en meer leidend en het is dus goed nu reeds de Microdata standaard te hanteren!

Hoe verkrijg ik Rich Snippets in de Google zoekresultaten?

Om de zoekmachine vermelding van uw webshop te verrijken, voegt u de Microdata classificatie aan de HTML van uw pagina’s toe. Zoals u in de Youtube hieronder ziet, is het vrij eenvoudig de kenmerken aan uw broncode toe te voegen. Welke kenmerken beschikbaar zijn kunt u per groep op Schema.org bekijken.

Heeft u de kenmerken toegevoegd en wilt u weten of u het goed heeft gedaan? Uw pagina kunt u bij Google testen via de Rich Snippets Testing Tool

Bent u helemaal tevreden? Meld dan uw website, in ‘Google Webmaster Tools‘ aan via de Rich Snippets sectie. Het kan wel even duren voordat rich snippets in de zoekresultaten weer gegeven worden, zoals in deze afsluitende video is te zien.

Voeg ook Rich Snipppets Microdata toe aan uw webshop

Het toevoegen van Microdata aan uw webshop is een vrij eenvoudige handeling als er enige kennis van webshop ontwikkeling aanwezig is. De voordelen zijn duidelijk en het concurrentie voordeel op dit moment erg groot. Is er geen kennis van webshop ontwikkeling voor handen en bent u op zoek naar een professional om dit voor u waar te nemen? Neem dan nu contact op met Daarom.com Online Marketing! Helder, vooruitstrevend, resultaatgericht!

Microsoft is ook gestart met Rich Snippets vermelding in Bing (net als Yahoo!)

Ook Microsoft (Bing) is gestart met Rich Snippets vermelding (net als Yahoo!)

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.