U wilt meer halen uit online marketing? Of tegenwoordig beter digitale marketing? Dan bent u hier aan het juiste adres! Daarom.com is al meer dan een decenia actief in online marketing en kent niet alleen de laatste digitale toepassingen, maar ook de old school marketing en communicatieprincipes. Waarde creatie, daar draait het om! Wij maken die waarde zichtbaar bij uw doelgroep, klant en prospect en zorgen voor mooie resultaten.

Customer Journey en doelgroep centraal

Om uit de overdaad aan reclame-uitingen te ontspannen, is relevantie essentieel. Relevante voor de doelgroep; op het juiste moment de juiste boodschap brengen. Dat is het streven. Daarvoor is het nodig bekend te zijn met de customer journey van uw klant. Deze klantreis geeft inzicht in de manier waarop uw klant uw product of dienst gebruikt en wanneer hij behoefte heeft aan communicatie en/of informatie daarover. Elke ’touchpoint’ wordt daarvoor in kaart gebracht. Een excellent voorbeeld daarvan is de volgende schets, die voor AirBnB werd opgesteld voor dit artikel op psfk.com, die daarvoor dan ook alle credits verdient.

Voorbeeld Customer Journey Map

Voorbeeld Customer Journey Map – source: psfk.com

Een dergelijk inzicht helpt bij het creëren van relevante content en advertising! Het visueel maken van de Customer Journey draagt bij aan dit inzicht en vergemakkelijkt ook het overdragen van dit inzicht binnen de organisatie. Een vorm van Service Design

Nu is zo’n fraaie visualisatie geen noodzaak. Het indelen in een aantal hoofdcategorie in de klantreis heeft al een grote impact. Zo heeft Avinash van Google het See-Think-Do-Care model ontwikkeld.

See Think Do Care model - Avinash

See Think Do Care model – Avinash

 

Communicatie, media en middelen, indelen op basis van dit model is al zeer waardevol. Een eerste stap naar doelgerichte online marketing.

Het opstellen van doelgroepprofielen, ook wel persona’s is een volgende essentiële stap om te komen tot succesvolle online marketing. Het is goed daarbij de focus op demografische en socio-economische gegevens te verlaten en te richten op gedrag en intentie. Wat beweegt de klant, waar is die naar op zoek, wat drijft hem/haar, waar kan waarde worden toegevoegd en waar zitten de irritaties, tekortkomingen en frustraties. Empathie is een groot goed in het doorgronden van klantgedrag. Ook hier is Service Design een waardevolle methodiek.

Een helder inzicht in customer journey en persona, staat aan de basis van elke succesvolle Online Marketing strategie. De basis voor maximale ROI uit jouw budget en succes uit jouw inspanningen.

Mobile first & OmniChannel

De wereld wordt steeds mobieler. Er wordt op Google al meer gezocht via een mobieltje als via de desktop. Google gaat zijn zoekmachine dan ook al mobile first uitvoeren. Mobiel gebruik van media vergt een andere aanpak dan het mediagebruik op de desktop. Hier aandacht aan besteden in de online marketing strategie is essentieel om in het heden en de toekomst succesvol te kunnen zijn.

Daarnaast is er een ontwikkeling waarbij online en offline naar elkaar toe groeien. Deels ook gevoed door de mobiele revolutie. Even in de winkel kijken of het product in het schap online goedkoper te krijgen is. Danwel de reviews ervan opvragen om een koopintentie te bekrachtigen. Hier is een sterke ontwikkeling gaande naar het in kaart brengen van klantgedrag en mediaconsumptie.

DMP’s en de single view of the customer

Data Management Platformen zijn de hottest marketing technology van dit moment. Het samenbrengen van alle beschikbare data in 1 platform, eigen en third party, zal een grote bijdrage leveren aan het creëren van een single view of the customer. Attributiemodellen zullen daar veel krachtiger van worden. Budget allocatie kan worden geoptimaliseerd en om de ROI verder verbeteren. Degene die daar het slimst mee omgaat, zal zijn concurrentievoordeel zien stijgen.

Online Marketing Management als discipline

Is de strategie bepaalt, dan volgt de uitvoering. Elk kanaal kan nu worden geoptimaliseerd voor maximaal resultaat. Elk met eigen doelstellingen en kpi’s, veelal elk met een specialist van het medium. SEO, SEA, Social Media, Display, Affiliate, Owned Media, Email, kanalen genoeg. Maar wie stemt ze op elkaar af? Hier komt de Online Marketing Manager aan bod. De Online Marketing Manager stemt niet alleen de kanalen op elkaar af, ook zorgt die voor synergie tussen de kanalen. Vanuit attributie, wordt de optimale budgetallocatie bepaalt. Welk kanaal krijgt welk budget en wat zijn de KPI’s. Dit kan gezien worden als een eigen expertise van de Online Marketing Manager. OMM als een zelfstandige discipline. Maar beperkt binnen een kanaal actief, voegt deze professional wel waarde toe in de afstemming tussen de verschillende kanalen.

Data gedreven online marketing

Een grote meerwaarde van Online Marketing is dat vrijwel alles meetbaar is en wat nog ontbreekt steeds meetbaarder wordt. Voor dat laatste is veelal de privacywetgeving een beperking. Voor het overige is er dus heel veel meetbaar en op basis van deze data, wordt de meest succesvolle online marketing strategie realiteit. Het continu monitoren en bijsturen is een groeiend vakgebied waar de online marketeer graag op leunt.

Vanuit Daarom.com zijn dit de uitgangspunten voor de totstandkoming van de strategie en de uitvoering van de campagnes. Wil je daarover van gedachte wisselen? Neem dan nu contact op!

Online Marketing bureau in Noordwijk

Sinds jaar en dag gevestigd in het mooie Noordwijk aan zee, onderscheidt Daarom.com online markting zich door een heldere, resultaatgerichte aanpak. Transparantie in de uit te voeren werkzaamheden en techniek. Resultaatgericht van performance marketing tot merkenbouw en branding. Met een scherpe focus op ROI en een blik op duurzaam succes.

Spreekt dit je aan? Dan horen we graag van je!