Pinterest marketing voor webshops en websites: branding, seo en social media activatie

Op zoek naar meer bezoekers en betere vindbaarheid voor je webshop / website?? Elke website beheerder kan profiteren van het nieuwe Social Media netwerk Pinterest! Het zorgt voor meer bezoekers dan Twitter en geeft voor webshops en hogere verkoopwaarde per bezoeker dan Facebook! Dat roept wat vragen op toch? We geven graag wat antwoorden.

Pinterest is een heel visuele bookmark service. Je slaat er dus als gebruiker elke afbeelding en video op die je mooi vindt, zodat je die later nog eens terug kunt zien. Of omdat je die met de rest van de wereld wilt delen en inzicht wilt geven hoe veel leuke afbeeldingen, video’s en webpagina’s je wel kent.

Voor bedrijven is die mogelijkheid er ook. Stel een mooi profiel samen, verzamel hier de mooiste afbeeldingen en video’s en maak wereldkundig hoe cool je merk, bedrijf en product is. Bouw je merk door beeldmateriaal te verzamelen (pinnen) dat representeert waar het merk voor staat. Plaats je producten online en de Pinterest gebruiker kan ermee aan de slag. ‘Pinners’ kunnen zich abonneren op je profiel, ‘pins’ sharen en herpinnen en zo zorgt het voor veel extra aandacht en bezoek aan de onderliggende website.

Pinterest marketing campagne voorbeelden

Branding Een mooi voorbeeld van een Pinterest marketing Campagne werd onlangs opgezet door Volvo. ‘Pinners’ konden hun fraaiste Volvo Pictures delen en maakten daarmee kans op een Volvo ‘JoyRide’ Erg cool! Bekijk hier het bijpassende ‘Board’

Pinterest marketing campagne Volvo

Pinterest marketing campagne Volvo

Branding & ecommerce. Dichter bij huis startte van der Valk een originele campagne. We schreven er al eerder over op de Daarom.com Facebook page. De campagne was een groot succes. Wil je bij blijven met de campagnes en webshops die succesvol zijn met Pinterest? Volg dan het Daarom.com Pinterest board over… Pinterest!

Webshop WayFair is een leidend voorbeeld van de simpele integratie van de Pin button en het opzetten van een verleidelijk profiel. De op kleur gesorteerde inspiratieboards zijn erg goed gedaan. Dichter bij huis, integreerde Daarom.com voor Sumo de Pinterest button in diens webshop, meer daarover later.

Pinterest SEO – Extra bezoekers voor websites en webshops.

Sinds Google+ weten we dat sociale netwerken niet alleen een op losstaand medium zijn, maar ook een belangrijke aanjager zijn van een betere positie in de zoekmachine. Pinterest zorgt nadrukkelijk voor meer bezoekers naar je website.

Sterke groei Pinterest ads 2016

Sterke groei Pinterest ads 2016

Pinterest zorgt nu al voor meer verwijzend verkeer naar websites dan bijvoorbeeld Yahoo, Google+, Twitter, LinkedIn en YouTube! Dat inzicht, tezamen met het feit dat Pinterest inmiddels vijf miljoen unieke gebruikers per maand heeft, maakt het een serieuze speler voor SEO en social media.

Hoe profiteer je optimaal van Pinterest – Social & SEO tips

Pinterest laat social media marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) samensmelten.  Hoe profiteer je optimaal en haal je voordelen er maximaal uit? Enkele tips:

1. Zorg voor goed gevuld profiel, kies beeldmateriaal en video om te plaatsen (pinnen) passend bij het merk en de te promoten website.

2. Maak gebruik van #keywords en pas daar bewust ook het hekje (#) bij, wat ervoor zorgt dat je pin via het gekozen keyword zichtbaar wordt.

3. Maak gebruik van de samenwerkingsmogelijkheden, het is tenslotte een social network! ‘Like’ dus de pins van andere gebruikers en laat hier en daar commentaar achter.

4. Bekijk wie afbeeldingen van je website hebben gepind en verkrijg inzicht in wat wel en niet aanslaat.

Als je naar http://pinterest.com/source/website.nl/ (met jouw URL op de plek van website.nl) gaat, dan zie je welke pins door gebruikers van Pinterest zijn gebruikt.

5. Promote je Pinterest-profiel waar mogelijk en organiseer er leuke acties omheen

Wees onderscheidend, smaakvol en vernieuwend! Originaliteit en slim gebruik van keywords staat aan de basis van succes op Pinterest.

Hoe te beginnen met Pinterest marketing?

pinterest-online-marketing-boards

Daarom.com Pinterest boards

Maak een Pinterest account aan en voeg de ‘Pin it button’ toe aan je browser. Start met de bouw van een mooi profiel. Ga naar je website of webshop, ga naar een pagina die je in de schijnwerpers wilt zetten en druk op de ‘Pin it’ Button die je zojuist hebt toegevoegd aan je browser. Er verschijnt een popup window, hier kun je de afbeelding kiezen van de onderliggende pagina, voeg er ‘keyword rijke’ text en eventuele hashtags (#) aan toe en plaats de ‘pin’ in een categorie (board). Je kunt naar wens boards aan maken en zo orde scheppen op je profiel. Heb je meerdere boards aangemaakt, op je pinterest profiel pagina staat de button ‘Arrange boards’ Daarmee zet je je boards in de volgorde die je wenst. Dat is de eerste stap, jouw profiel is geactiveerd.

Begin nu met je Pinterest marketing met actieve deelname aan het netwerk. Re-pin andermans pins, like andere boards en geef commentaar op andere boards en pins om interactie te weeg te brengen. Volg andere users en boards. Zo raak je ingebed in de wereld van Pinterest en start je het momentum.

Integreer de Pinterest-buttons ook op je webshop en website, zodat de doelgroep makkelijk bepaalde afbeeldingen kan pinnen.  Om het profiel extra onder de aandacht te brengen op de eigen site, ontwikkelde Pinterest de ‘volg mij’ buttons. Ook die kun je benutten.

Pinterest bedrijfspagina’s – Nu beschikbaar

Pinterest heeft naast persoonlijke profielen nu ook bedrijfsprofielen. Het is mogelijk die te koppelen aan je website, waarmee je profiel een teken van echtheid krijgt ‘geverifieerd’! Was je al begonnen met een persoonlijk profiel, dan kun je die eenvoudig omzetten naar een zakelijk profiel. Heb je nog inspiratie nodig? Check dan eens enkele voorbeelden van Pinterest: Volg natuurlijk het Daarom.com Pinterest profiel, dan blijf je bij met alle belangrijke online marketing ontwikkelingen. Ook leuk: Brunotti (kleding) en Red BullVolvo is dus ook erg goed bezig. Ga zelf eens lekker rondkijken en doe inspiratie op voor jouw bedrijfsprofiel.

Daarom.com en Pinterest. Van marketing campagne tot integratie in website en webshop, van SEO en vindbaarheid tot branding. Succesvol met social media

Meer weten? Wil je een Pinterest marketing cursus? Wil je Pinterest dynamisch integreren in jouw webshop of website? Voor de fijne kneepjes van Pinterest marketing en het verkrijgen van meer bezoekers en meer omzet via social media neem je nu contact op met Daarom.com.

Jouw Social Media Expert!