Op zoek naar een betrouwbare, resultaat gedreven SEO specialist? Meer halen uit de natuurlijke zoekresultaten van Google en andere zoekmachines? Op zoek naar top rankings, dito bezoekers en mooie resultaten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Het verbeteren van de organische vindbaarheid, de SEO van jouw website is een ambacht! Een ambacht dat Daarom.com zich meer dan eigen heeft gemaakt. Op basis van data bepalen we waar de grootste kansen liggen voor korte én lange termijn succes. Door open en transparant te werken, ontmantelen we de ‘black box’ die SEO voor velen is.

Ben jij klaar voor het succes van goede rankings?

Wat is SEO?

SEO organische resultaten

SEO organische resultaten

De resultaten in de zoekmachines van Google zijn in twee categorieën onder te verdelen. De betaalde zoekresultaten, zoals Adwords die met een klein label worden aangemerkt als advertentie of gesponsord en de ‘gratis’ organische zoekresultaten. Op deze pagina behandelen we die laatste categorie, waarvoor de term SEO wordt benut, de afkorting voor Search Engine Optimization. Voor de advertenties worden de termen SEA en PPC benut. Die staan voor Search Engine Advertising en Pay Per Click.

Hoe zijn de organische resultaten te verbeteren vraag je je af? Het begint met data, niet met een onderbuikgevoel.

Datagedreven SEO strategie voor duurzaam succes

Daarom.com onderscheidt zich van de concurrentie door een transparante, datagedreven SEO strategie. Eerst onderzoeken we het zoekgedrag van jouw doelgroep. We gaan na op welke termen er wordt gezocht, wat het zoekvolume en de ‘conversiewaarde’ op deze termen is. Adwords data, Google Search, keywordtool.io, deze en Google Search Console worden daarbij veelvuldig geraadpleegd. Dit wordt voor het gehele aankoopproces, de customer journey, in kaart gebracht. Op basis van dit onderzoek bepalen we jouw marktaandeel in organische resultaten. Hiermee bepalen we waar de grootste kansen liggen voor de korte en de langere termijn,

Organic Share of Voice: Hoe sta je ervoor ten opzichte van je concurrentie?

Vindbaarrheid / marktaandelen energieleveranciers

SEO Marktaandeel energieleveranciers

Het SEO marktaandeel, ookwel ‘Organic share of Voice’ dat je met jouw site behaalt, geeft inzicht in waar je staat ten opzichte van je concurrenten. Online kan dat heel anders zijn dan wat je omzettechnisch zou verwachten. Dit is belangrijke data voor het bepalen van de strategie. Gaan we voor een inhaalslag, of gaan we een voorsprong verder uitbouwen? Uit de data blijkt ook met welke pagina’s jij goed scoort en met welke pagina’s jouw concurrent goed scoort. Waar liggen de kansen? Het wordt haarfijn in kaart gebracht, met data uit bijvoorbeeld GetStat, SemRush en SearchMetrics. Dat is de basis voor een goede SEO strategie, zó helpt de data bij het verbeteren van de vindbaarheid van uw website!

Het ambacht van de SEO specialist

Als bekend is waar naar en hoe jouw doelgroep naar jouw aanbod zoekt, jouw online marktaandeel zichtbaar is geworden en bekend is welke pagina’s goed scoren. Dan kan met maximaal rendement aan het verbeteren van de vindbaarheid worden gewerkt!

Hoe behaal je de nummer 1 positie in Google?

Het is een veelgehoorde vraag: Hoe krijg je jouw keywords op 1 in Google? SEO kent 3 belangrijke peilers: de techniek, de content en het linkprofiel. Nummer 1 posities in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines, bereik je door alle drie de onderdelen beter voor elkaar te krijgen dan jouw concurrentie. Hoe doe je dat? Hoe doet de concurrent dat? Ook hier is data leidend voor de te uit te voeren werkzaamheden en goed gereedschap is het halve werk!

Technisch SEO audit

Door de website met software te crawlen, bijvoorbeeld met Screaming Frog, ontstaat een eerste beeld op hoe de site er SEO technisch voor staat. Met geavanceerde instellingen, custom filters en extractions wordt de site volledig doorgelicht. Natuurlijk duiken we ook in Google’s Search Console. De technische SEO audit wordt uitgevoerd om na te gaan waar het beter kan met jouw website of webshop. Een uitgebreide checklist wordt nagelopen om alle aspecten goed in kaart te brengen. (Wil je zelf aan de slag, kijk dan eens naar de checklist van Annie Cushing)

Ook ‘mobile friendliness‘ en ‘site speed‘ worden in deze audit meegenomen. Is de juiste semantische markup, ‘structured data‘ benut? Na de audit wordt de prioriteit bepaald. Wat is er voor nodig om een verbetering toe te passen en wat levert het op.

SEO Content Gap & onpage factoren

SEO content - pagetitles

SEO content – pagetitles

Als de site technisch in orde is, dan is de informatie (content) op de website bereikbaar voor zoekmachines als Google. De site zal in de zoekresultaten voor gaan komen. Nu is het van belang dat de content van een goede kwaliteit is, een heldere focus heeft én dat de ‘onpage factoren‘ aantrekkelijk en uniek genoeg zijn om een goede positie te verwerven in de zoekresultaten. Daarbij moet de presentatie in de zoekresultaten aantrekkelijk genoeg zijn om de zoeker te verleiden jouw zoekresultaat aan te klikken.

Helder advies voor contentcreatie en optimalisatie zal worden uitgebracht om de gewenste effecten te behalen. Kansen voor extra traffic worden in kaart gebracht met een Content Gap analyse. Hiermee wordt zichtbaar waar jij nog niet scoort en de concurrent wel. BuzzSumo helpt bij de content analyse en ‘engagement’. AnswerThePublic geeft veelal leuke inzichten in veelgestelde vragen rondom een bepaald topic. Top content is essentieel voor goede rankings, het wint het hart van je klant!

SEO autoriteit & linkprofiel analyse

Het derde essentiële aspect voor goede SEO rankings in Google, Bing en andere zoekmachines is de linkstructuur binnen de website en het linkprofiel van externe links die naar jouw website verwijzen. De interne linkstructuur wordt in de technische audit behandeld. Voor de externe links krijg je praktisch advies en krachtige tools om aan autoriteit te kunnen winnen. Tools die daarbij worden benut zijn ondermeer Majestic, Moz, ahrefs en LinkBird. Wil je dit uitbesteden, dan nemen we dit graag voor je waar. Professioneel en transparant voor duurzaam succes. Dat is wat je van een moderne SEO specialist mag verwachten.

Goede SEO resultaten verkrijg je niet meer zo eenvoudig als vroeger. Bovenstaande onderdelen moeten goed worden ingericht. Dit kost tijd en budget, maar er wordt ook duurzaam waarde opgebouwd. Een consequente stroom aan waardevolle sitebezoekers!

Transparantie krijg je in de manier waarop we de SEO strategie bepalen, de activiteiten waarnemen en… in de resultaten middels heldere rapportage.

SEO rapportage – de resultaten in beeld

SEO rapportage voorbeeld

SEO rapportage: vindbaarheid & conversies

Het in beeld brengen van de resultaten is essentieel om de meerwaarde van de SEO activiteiten goed te kunnen waarderen. Daarom.com werkt daarvoor met een rapportage waaruit je makkelijk opmaakt waar je staat en welke effecten er zichtbaar zijn geworden vanuit de ondernomen activiteiten. Zo ben je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en de ROI van je SEO investering.

Kies voor succes: Daarom.com de SEO specialist uit Noordwijk

Ben je op zoek naar duurzaam succes uit organische rankings, verzorgt door een betrouwbare SEO specialist? Dan ben je hier, bij Daarom.com uit Noordwijk aan zee aan het juiste adres. Neem dus nu contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden op het gebied van SEO.

Lees ook hoe we ook buiten Google de vindbaarheid van webshops en websites verbeteren!