Vindbaarheid zoekmachines – top 10 tips

U wilt een website die hoog in de zoekmachine resultaten uitkomt? Met SEO ofwel zoekmachine optimalisatie komen webpagina’s daar waar u ze hebben wilt. Bovenaan in de zoekresultaten!  In dit artikel de top10 tips voor een betere vindbaarheid van uw website. Handig als u het leuk vindt om zelf aan uw website te knutselen. Wilt u dat helemaal niet, dan bent u bij Daarom.com natuurlijk aan het juiste adres.

Voordat we met de tips beginnen, willen we toch benadrukken dat SEO vooral meerwaarde brengt als de inhoudelijke informatie op uw website waarde heeft voor de bezoeker van uw website. Dus zorg dat de informatie op uw website waardevol is, dan heeft de hoge plaatsing ook voor u waarde! Daarnaast verwijzen we u graag naar de basis handleiding voor zoekmachine optimalisatie, die door Google zelf is opgesteld! Dan nu de Top 10 SEO tips anno 2014:

1.  Bepaal de juiste thema’s.

SEO bestaat niet meer wordt de laatste tijd wel eens gezegd. Niets is minder waar! Waar het vroeger allemaal om ‘keywords’ draaide, de kernwoorden waarop uw doelgroep zoekt, gaat het nu veel meer om thema’s. Groepen keywords en zoekvragen. Als u daar goed op inspringt, dan heeft u de beste kans op goede posities in de zoekresultaten! Gebruik daarvoor de Google tools als de Keyword planner in Adwords en Google Google Trends. Groepeer de zoektermen in thema’s, bijvoorbeeld in een Excel spreadsheet en zorg dat er daarvoor content en relevante links ontstaan!

2. Sorteer thema’s op zoekwoorden met conversie

Heeft u de zoekwoorden bepaald, focus dan op die zoekwoorden die de meeste waarde voor u opleveren. Door uw webanalytics gegevens te lezen, leert u welke zoekwoorden resulteren in verkoop, informatie aanvraag of ander doel dat u voor uw website heeft bepaald. In welke fase van het aankoopproces bevind het keyword zich? Heel specifieke termen en prijsaanvragen duiden veelal op de laatste fase. Als u daarop goed zichtbaar bent, dan haalt u de meest converterende bezoekers naar uw site..

3. Verzamel links en gebruik keywords als linknaam op de juiste plekken

Linkbuilden heeft heel veel aan waarde voor SEO verloren. Het verkrijgen van de juiste links is meer dan ooit een uitdagend karwei. Heel veel linkjes worden nu als ‘spam’ gezien en de zoekmachines straffen dat af. Zorg er dus voor dat uw linkjes op de juiste plek terecht komen. Niet in sidebar ‘widgets’ of footers die op elke pagina van een website terugkomen. Maar juist in de ‘body’ van een pagina. In de tekst zelf dus. Doe dat vervolgens alleen op websites die passen bij uw online profiel. Als u dat zo doet, dan blijft een link erg waardevol. Voor bezoekers die via die website naar uw website komen, omdat dat een relevante link is voor uw doelgroep én omdat de zoekmachine’s die relevantie herkennen en u daarvoor belonen met betere vindbaarheid.

4. Social Signals – SEO op social media

Van steeds groter belang voor zichtbaarheid, is de inzet van social media in uw oline mediamix. Zeker Google+ heeft een steeds grotere invloed op de rankings. Ook hier geld weer, zorg dat u de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep presenteert. Zorg dat u aanwezig bent op de grote netwerken als Facebook, Twitter, Google+, Youtube en of Linkedin. Afhankelijk van uw doelgroep focust u zich bij voorkeur op 3 netwerken.

5. Semantic Search – Geef invulling aan uw metadata

De zoekmachines en met name Google wordt steeds slimmer in het herkennen van de inhoud van een website. Via semantic markup, geeft u de zoekmachine aanvullende informatie die kan leiden tot betere posities én een hogere clicktroughrate (CTR) op uw weergave in de zoekmachine resultaten. U kunt hier meer over lezen op deze Google Rich Snippets pagina.

6. Optimaliseer de texten op de website (onpage optimalisatie)

Na het optimaliseren van de inkomende links en de gebruikte zoekwoorden, is het van belang dat ook de webpagina’s van uw website geoptimaliseerd zijn. Bovenal moet de inhoud van de pagina’s meerwaarde bieden, duidelijke informatie voor de bezoeker brengt het resultaat dat u voor ogen heeft. Is de informatie goed, check dan het gebruik van de bepaald zoekwoorden in de text en vergelijk dit met uw concurrenten. Gebruik de opmaak taal van uw website goed. Dus de belangrijkste titel is een H1, daarnaa H2, etc. Geef de plaatjes ‘leesbare’ namen.

7. Optimaliseer de 3 musketiers van SEO (onpage optimalisatie)

De Titelomschrijving, url en de metatags moeten de juiste omschrijvingen bevatten. In de titel focust u bij voorkeur op zoekwoorden. Het adres, ofwel de url, van de pagina is bijvoorkeur ook voorzien van de juiste zoekwoorden. Een sterke domeinnaam is natuurlijk een perfecte basis van al uw urls. In de Meta Description schrijft u een wervende text, een pakkende lokroep, om eruit te springen in de zoekresultaten en bezoekers naar uw website te lokken.

8. Gebruik de juiste landingpagina’s

Landingpagina’s, zijn de pagina’s die u de bezoeker voorschotelt als deze uw website bezoekt. U kunt pagina’s helemaal inrichten om bezoekers te trekken en deze optimaal te informeren over het onderwerp, zodat deze bij de eerste blik direct overtuigd is dat dit de pagina is met de juiste informatie. Daarna verleidt u de bezoeker dieper uw site in. Denk ook bij Google Adwords aan deze strategie als u de verwijzende pagina ingeeft!

9. Benut de kracht van sociale netwerken en adverteren

Met de groei van het aantal merken en profielen op de grote sociale netwerken, rent de zichtbaarheid van uw posts op social media achteruit. Zichtbaar zijn vereist steeds vaker een slim advertentieprogramma op de sociale netwerken. Als u dat slim doet, dan komt u rechtstreeks bij uw doelgroep terecht. Facebook stelt u in staat exclusief te adverteren bij personen die uw website hebben bezocht, of die zich hebben ingeschreven op uw mailinglist. Zo heeft elk netwerk slimme advertentie trucs. Profiteer daarvan en het rendement van de investering kan zeer positief uitpakken.

10. Geef geen geld uit aan algemene aanmeld diensten

U kent ze waarschijnlijk wel van de spam emails. Voor 50 Dollar wordt uw website geplaatst in 500 zoekmachines en komt u bovenaan de zoekresultaten. Koop 500 twittervolgers, of facebook likes. Als dit zou werken zou iedereen het doen en zou SEO geen vakgebied zijn. Voorkom een penalty, bespaar geld, deze diensten leveren geen meerwaarde. Dergelijke diensten kunnen u zelfs benadelen als uw links worden geplaatst op blacklisted websites….

Gebruikt u bovenstaande tips in uw voordeel, dan zal de vindbaarheid van uw website veel beter worden. Wilt u de uitwerking aan specialisten overlaten? Dan bent u bij Daarom.com aan het juiste adres, neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Uiteraard worden alle bovenstaande punten standaard verwerkt bij de website en webshop ontwikkeling van Daarom.com!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.