Daarom.com ontwikkelt websites en applicaties volgens de laatste standaarden en technieken. Krachtige javascript frameworks als AngularJS of React, mobile frameworks als Bootstrap, SASS CSS prepocessors kunnen worden aangewend voor jouw nieuwe website. Het een en andere begint, of eindigt, natuurlijk met de nieuwste HTML standaard; HTML5.

Wat is HTML5?

HTML 5

HTML 5

HTML (HyperText Markup Language) is een opmaaktaal. Een set afspraken waarmee ontwikkelaars en browserfabrikanten bepalen hoe website worden weergegeven. HTML5 bevat een aantal nieuwe mogelijkheden zoals, nieuwe ontwerp elementen, semantische elementen, nieuwe API’s om web applicaties mee te maken, betere ondersteuning voor audio en video, dynamische omgang met bestanden in de browser en nog veel meer. Door de nieuwe HTML5 standaard kunnen webdesigners sites ontwikkelen die goed presenteren op verschillende browsers, zoals FireFox, Internet Explorer, Chrome, Opera etc. Daarmee wordt ook de weergave verzekerd op tablets (iPad, Galaxy Tab, blackberry Playbook, etc) op Smartphones (iPhones, Android telefoons, blackberry) op alle mogelijke pc’s en laptops.

HTML 5 op iPad & Tablets

HTML 5 op iPad & Tablets

Apple ondersteunt HTML5, boycot Flash
Een van de grootste spelers in de consumenten electronica, Apple heeft Flash geboycot. Uw iPhone of iPad ondersteunt flash dus niet. Een groter bewijs dat het tijd is flash vaarwel te zeggen is er eigenlijk niet. HTML5 biedt vrijwel alle mogelijkheden van Flash en wordt wel op alle Apple producten weergegeven.

Snel en gebruiksvriendelijk

Dat klinkt allemaal wellicht vrij technisch van aard. Maar wat betekent het nou eigenlijk voor de gemiddelde websurfer? Zij kunnen sneller over uw website surfen, willekeurig welk apparaat ze gebruiken. Websites kunnen intuïtiever worden ontwikkeld, veel gebruiksvriendelijker dus. Dat zorgt weer voor meer conversie op uw online marketing inspanningen… meer rendement dus!

Ga voor uw nieuwe web project ook voor HTML5. Daarom.com staat u graag bij en neemt u mee naar de toekomst, een toekomst vol mooie resultaten.

Daarom.com + HTML5 = maximaal profiteren van de nieuwe mogelijkheden

Google heeft een uitgebreide Youtube video gemaakt over HTML5, mocht u nog meer willen weten:

JavaScript Frameworks als AngularJS & ReactJS

Voor de meest veeleisende online omgevingen zijn er frameworks als Angular en React. Geoptimaliseerd voor enterprise level websites, helpen deze frameworks de webdeveloper bij de ontwikkeling van complexe, dynamische sites. Google is de initiator van Angular waarvan sinds kort versie 2.0 beschikbaar is. Zo veel mogelijk ontwikkeld met ‘out-of-the-box’ Javascript, sterk uitbreidbaar, flexibel in presentatie, uitgebreide controle over de DOM. Google heeft ook Polymer in het leven geroepen, een library met functionaliteit voor Web Components en interoperabiliteit. Facebook heeft ReactJS ontwikkeld, een ‘ library for building userinterfaces’  Schaalbaarheid en snelheid zijn dus zeker gegarandeerd.

Dit zijn de meest gebruikte JavaScript frameworks. JavaScript frameworks ontwikkelen zich zeer snel en er zijn vele frameworks, elk met specifieke toepassingen, Node.js, Ember.js. Welke voor jou het meest geschikt is hangt vooral af van de beschikbare en benodigde functionaliteit.

Voor eenvoudiger websites, die wel responsive moeten zijn, is er Bootstrap. Een framework die het mogelijk maakt snel, responsive websites te ontwikkelen.