Een website laten maken kan op vele manieren en bij vele leveranciers. Niet alleen de achterliggende doelstellingen die u wilt bereiken zijn van belang, ook de vormgeving, de functionaliteit en de gebruikte techniek. Graag geven wij u een aantal aandachtspunten die u in overweging kunt nemen om te komen tot de website die past bij uw wensen én uw budget!

Een website laten maken voor maximaal succes

In algemene zin zijn er een aantal punten van belang. Universele aandachtsgebieden die u naar uw belang kunt inschalen. Als u de volgende punten in kaart brengt dan heeft u een duidelijk beeld van wat er te halen is en kunt u een leverancier zoeken die daar het beste bij past.

Tip 1: de huisstijl; het website design laten maken of zelf doen

U kunt een website laten ontwikkelen waarvoor u zelf de vormgeving aanlevert. Indien u zelf over een grafisch ontwerper beschikt, waar u reeds goede ervaringen mee heeft, maar die niet over de moderne website ontwikkel mogelijkheden beschikt, dan kunt u zelf uw vormgeving aanleveren en de techniek door uw leverancier laten ontwikkelen.

Heeft u dat niet, dan kunt u het webdesign én de website ontwikkeling uitbesteden.

Tip 2: zelf de website  beheren of elke pagina door de leverancier laten maken

Tegenwoordig worden vrijwel alle moderne websites ontwikkeld op basis van een ‘Content management systeem’ kortweg CMS. Daarmee logt u in op uw website en kunt u pagina’s aanmaken, aanpassen en verwijderen. Ook kunt u diverse instellingen van de website veranderen indien u over een goed CMS beschikt. Het meest populaire CMS is WordPress omdat dit gebruiksvriendelijk is, makkelijk uit te breiden is met diverse functies, leveranciers onafhankelijk is en tegen een scherp tarief aangeboden kan worden. U kunt daarover meer lezen op de WordPress pagina op deze site.

U kunt ook een website laten ontwikkelen zonder content management systeem. U laat dan het aanmaken en aanpassen van de pagina’s aan uw leverancier over. Indien u een beperkt aantal pagina’s heeft en zelden wat wijzigt, dan kan dit een overweging zijn. Indien u echter actief met uw website aan de slag wilt en daarmee goede resultaten wilt behalen, dan raden wij u aan altijd een website met CMS te laten maken.

Tip 3: een website in eigen beheer of een abonnementsvorm

Er zijn tegenwoordig vele opties om een website in te zetten voor een paar tientjes in de maand. De kosten zijn daarmee erg laag… alsook de mogelijkheden helaas! Goedkoop is duurkoop in dat opzicht. Over een jaar of langer, bent u uiteindelijk hetzelfde bedrag kwijt, maar behoudt u de beperkte mogelijkheden. Dergelijk ‘professionele websites’ kennen veelal zeer beperkte vrijheid in vormgeving en nog minder mogelijkheden de functionaliteit aan te passen aan uw vereisten.

Ga voor een website volledig in eigen beheer. Het is uw marketing tool en u moet er mee kunnen doen wat nodig is om uw doelstellingen te behalen! Zowel de vormgeving als de functionaliteit hebben hun doel en worden voor u op maat gemaakt. De ‘return on investment’ zal duidelijk opwegen tegen een standaard site in abonnementsvorm.

Tip 4: SEO – Een website vindbaar in  zoekmachines als Google en Bing

Een website zal pas succesvol indien die ook daadwerkelijk bezocht wordt. Een van de belangrijkste bronnen voor nieuwe klanten is de zoekmachine.  Goede vindbaarheid is van het grootste belang! Kent uw leverancier de juiste technieken om bovenaan de zoekmachine’s terecht te komen? Kunt u daar zelf de een bijdrage aan leveren doordat uw content management systeem dat eenvoudig maakt? Is uw leverancier in staat u te begeleiden bij het verbeteren van uw zoekmachine positie? Dit zijn belangrijke afwegingen indien u een website wilt laten maken.

Tip 5: Sociale media sharing en uw nieuwe website

Geen moderne website kan zonder sociale media ‘sharing’ optimalisatie. Hierbij wordt een geoptimaliseerde afbeelding, titel en text gedeeld. Zodanig dat uw website op een fraaie ‘post’ kan rekenen, die daadwerkelijk extra verkeer brengt. Het overgrote aandeel van de internetgebruikers maakt tegenwoordig gebruik van social networks als FacebookTwitter en Pinterest. Na zoekmachine optimalisatie, is dit dé bron van nieuwe bezoekers!

Tip 6: Met webanalytics het resultaat zichtbaar maken

Vele leveranciers beloven gouden bergen, maar de onderbouwing ontbreekt. Hou het helder en resultaatgericht door een goede web analytics integratie. Verkrijg fijnmazig inzicht in het resultaat van de online marketing inspanningen.

Tip 7: een toekomst bestendig website & leverancier

Websites kunnen volgens de laatste mode en technieken worden ontwikkeld, maar zijn die ook in de toekomst bruikbaar en functioneel? Gebruikt uw leverancier open standaarden als Javascript, HTML5 en CSS of ontwikkeld het in een minder bekende of verouderde scripting? Gebruikt het een zelf ontwikkeld ‘content management systeem’ of maakt het gebruik van een breed gedragen ‘open source’ CMS? Dat zijn afwegingen die van belang zijn om te bepalen of u in de toekomst ook voldoende flexibel en succesvol zult zijn met uw website!

Open standaarden en open source oplossingen verzorgen dat u ook in de toekomst succesvol zult zijn. En mocht u van leverancier willen wisselen? Dan kan een open source project eenvoudig door een andere leverancier worden opgepikt. Geen leveranciersafhankelijkheid dus.

Tips 8: Haal het maximale uit uw budget

Het is altijd zaak het maximale uit uw budget te halen. Open source oplossingen als WordPress en Magento leggen de basis, die eenvoudig te optimaliseren en onderhouden is voor uw doelstellingen. Zet niet alles in op de techniek, maar zorg dat de bedrijfs- en marketingprocessen en uw medewerkers alles uit de nieuwe omgeving kunnen halen. Gebruiksvriendelijke software helpt daar bij. Training van uw mederwerkers en optimalisatie van processen moet u daarbij ook overwegen. Zet niet alle budget op de website, maar zorg dat uw organisatie klaar is om het maximale uit de website te halen. Dat brengt dan weer extra budget om de site bij de tijd te houden en nog beter te laten presteren.

Daarom.com: vrijblijvend advies voor uw nieuwe website en online marketing succes

Wilt u ook een nieuwe website laten maken? Wilt u meer halen uit online marketing? Wilt u meetbaar succes en een data gedreven marketing aanpak omarmen? Wilt u een website die uw bedrijf en medewerkers verder brengt? Neem dan nu contact op met Daarom.com webdesign Noordwijk!

Voor onderdelen of het complete traject! Voor online marketing en web analytics, voor SEO en Google Ads advies. Ook uw webshop ontwikkeling en social media applicaties kunt u door ons laten maken.

Het resultaat staat daarbij altijd voorop, haal ook meer uit uw online marketing inspanningen, met Daarom.com!